Over de Wereldwinkel

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij. De Wereldwinkel heeft een Anbi status.

Wereldwinkel.NU

Wereldwinkel Tegelen is aangesloten bij het platform Wereldwinkel.NU. Het platform streeft naar vergroting van de impact van Fairtrade verkoop en zorgt voor verbinding en innovatie van Wereldwinkels.

Wereldwinkel.NU is opgericht op 28 november 2019 en is statutair gezeteld in Amersfoort. Ze is opgericht door John van Balen, Ruud Lambregts en Arjan van Waay.  Het platform is voortgekomen uit de vereniging van Wereldwinkels, die per 31 december 2019 is opgeheven.

PlusPlus verbindt ondernemers in de agrarische en voedselketen in Azie, Afrika en Latijns Amerika. Door te investeren in kleinschalige ondernemers creëer je werkgelegenheid en voedselzekerheid. Zo krijgt je geld betekenis (plusplus.nl)

“Koop een betere wereld”

Op 26 november 2020 is de campagne “koop een betere wereld” gelanceerd. Een onderdeel van deze campagne is een samenwerking met een crowdfunding platform (PlusPlus: Solidaridad, ICCO, Lendahand en Truvalu) om zo een bijdrage leveren.

Vrijwilligers in bijna 200 wereldwinkels in Nederland willen iedereen aanmoedigen om bewust te kopen en zo actief bij te dragen aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze doelen zijn bekend als SDG’s: Sustainable Development Goals. Wereldwijd zijn deze SDG’s het kompas naar een betere, veilige en duurzame wereld in 2030.

“Promotievideo”

Jij kan met jouw aankoop actief bijdragen aan een consumptiepatroon dat goed is voor mens, samenleving en planeet. Door te “wereldwinkelen” laat je zien dat je over de grenzen heen kijkt. Je toont een grenzeloze loyaliteit.

Koop fairtrade

Koop fairtrade en draag daarmee bij aan het verminderen van de armoede in de wereld.

Investeer in groei

Investeer in eerlijke leningen aan ondernemers in ontwikkelings-landen en draag daarmee bij aan economische groei.

Koop duurzaam

Koop duurzame producten en draag daarmee bij aan een verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen.