Sjaal met verhaal

Handgemaakt en fairtrade uit Nepal

Inge Hoogesteger ging in 2013 voor het eerst naar Nepal en werd geraakt door de schoonheid van de natuur en de prachtige bevolking. Vooral de kracht van de Nepalese vrouwen viel haar op. De sjaals en onderzetters van viltballetjes die ze van haar reis meenam voor familie en vrienden waren erg populair.
Inge nam een sabbatical bij haar werkgever en diverse reizen naar Nepal
volgden. Na haar sabbatical, nam ze een sprong in het diepe en diende haar ontslag in om zich fulltime te richten op Sjaal met Verhaal.

Sjaal met Verhaal staat voor voor het creëren van werk voor vrouwen in Nepal en Thailand, maar de nadruk ligt op Nepal. Het hebben van werk verbetert de kwaliteit van leven en vergroot de zelfstandigheid.
Inge werkt samen met een 35-tal ondernemers en projecten. Allemaal worden ze één tot twee keer per jaar bezocht.

In het begin lag de nadruk op inkoop, maar nu wordt de vertaalslag gemaakt naar eigen productontwikkeling. Er zijn vriendschappen gegroeid uit haar eerste contacten in Nepal en Thailand en Nepal is een 2e thuis geworden. Vanuit de omzet ondersteunt Sjaal met Verhaal in Nepal diverse projecten. De overige omzet wordt geïnvesteerd in nieuwe voorraad.

Bij dit alles wordt Inge geholpen door een team van mensen, één team in
Nederland en één in Nepal.
Zonder hen zou Sjaal met Verhaal niet bestaan! De collectie bestaat o.a. uit hippe en kleurrijke beachbags, toilettasjes, sjaals en plaids, sieraden, sleutelhangers, viltballetjes en viltproducten.